Pratik ve Lezzetli Kakaolu Şekerpare

Tadına doyum olmayan, hazırlaması oldukça pratik bir tatlı tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes kakaolu şekerpare, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz bu tarif, deneyimi olmayanlar için bile oldukça uygulanabilir. Az malzeme ile çok lezzetli bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz. Hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, adım adım hazırlayabileceğiniz mükemmel kakaolu şekerpare tarifi:

Malzemeler

Kurabiye Hamuru İçin:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (gereği kadar)
  • 1 yemek kaşığı Antep fıstığı (süslemek için)

Şerbeti İçin:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 6 damla limon suyu

Hazırlanışı

1. Adım: Şerbeti Hazırlayın

Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye şekeri ve suyu alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 6 damla limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Şerbetiniz hafif kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın.

2. Adım: Kurabiye Hamurunu Yoğurun

Derin bir kapta sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı çırpın. Ardından kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamına göre un miktarını ayarlayabilirsiniz. Hamura Antepfıstığını ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayın.

3. Adım: Pişirin ve Şerbetleyin

Yağlanmış fırın tepsisine yuvarladığınız hamur parçalarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken hazırladığınız soğumuş şerbete batırın. Şerbetini iyice çekmesi için biraz bekletin. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!