Lezzetli Bir Kurabiye Deneyimi

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, enfes kakaolu fındıklı kurabiye tarifi için gerekli malzemeleri hazırlayın ve mutfağa geçin. Bu tarifle, hem yapımı kolay hem de tadı damağınızda kalacak muhteşem kurabiyeler hazırlayacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzeti çok sevecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Hazırlanışı da oldukça pratik; kısa sürede harika kurabiyelere kavuşacaksınız. Deneyip, bize de yorumlarınızı yazmayı unutmayın! Hazırladığınız kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarın.

Gerekli Malzemeler

* 125 gram margarin
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı nişasta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un
* 150 gram fındık (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurta akı (süsleme için)

Kurabiyelerin Hazırlanışı

Öncelikle margarini, yumurta sarısını, sıvı yağı ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Kıyılmış fındıkları hamura ekleyin ve güzelce karıştırın. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru küçük parçalar halinde koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta akını çırpıp kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin kızarıp, üzerlerinin hafifçe kabardığını görene kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin.