Izgara Tadında Tavuk Şiş: Lezzetli Bir Yemek

Bu enfes tavuk şiş tarifini bir kere denediğinizde, tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz! Izgara lezzetini arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tavuk şişi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınızın da beğeneceği bu tarifi mutlaka deneyin. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de bulması basit. Malzemelerinizi hazırladıktan sonra, lezzetli tavuk şişlerinizi pişirmeye başlayabilirsiniz. Püf noktalarıyla enfes bir lezzet elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu izgara tadında tavuk şiş için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet tavuk göğsü (küp küp doğranmış), 2 adet kırmızı biber (küçük küpler halinde doğranmış), 15 adet kiraz domates, 4 adet yeşil biber (küçük küpler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 5 dal maydanoz (ince kıyılmış), 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon.

Tavuk Şiş Hazırlama Adımları

Öncelikle, tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberleri de küçük küpler halinde doğrayın. Daha sonra, bir kapta yoğurt, salça, maydanoz, sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve kimyonu iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosun içine, doğranmış tavuk göğsünü, kırmızı ve yeşil biberleri ve kiraz domatesleri ekleyin. Tüm malzemelerin sosla iyice kaplandığından emin olun. En az 30 dakika buzdolabında marine edin. Marine edilmiş tavuk şişleri, şişlere dizin ve önceden ısıtılmış ızgarada veya fırında pişirin. Pişirme süresi, tavuk şişlerin boyutuna ve ızgaranın ısısına bağlı olarak değişir. Tavuk şişleriniz kızarana ve tavuk iyice pişene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!