Muhteşem Bir Lezzet: İtalyan Tiramisu

Hafifliği ve pratikliğiyle öne çıkan bu tiramisu tarifi, kahve ve labnenin eşsiz uyumunu damağınıza taşıyacak. Klasik tariflere yeni bir soluk getiren bu özel reçete, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir tatlı seçeneği sunuyor. Özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Zengin ve kremsi dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak olan bu İtalyan tiramisu, sizlere unutulmaz bir deneyim sunacak. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de bulması basit olan bu tarif ile siz de kısa sürede harika bir tiramisu hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

* 5 adet yumurta
* 400 gram labne peyniri
* 2 yemek kaşığı süt
* 200 mililitre krema (çırpılmış)
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı granül kahve (çözünmüş)
* 1 paket kedi dili bisküvisi

Hazırlanış

1. Öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Yumurta beyazlarını kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Daha sonra labneyi, sütü ve vanilyayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta sert bir kıvam alana kadar çırpın ve hazırladığınız labne karışımına yavaşça ekleyip karıştırın. Çırpılmış kremayı da ekleyip hafifçe karıştırın.
2. Kedi dili bisküvilerini hazırladığınız kahve suyuna hızlıca batırıp, bir kapta yayın. Hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayın. Üzerini kalan bisküvilerle kapatın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine isteğe bağlı olarak kakao serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Tiramisu'nuzu daha da lezzetli hale getirmek için üzerine rendelenmiş bitter çikolata veya taze çilek ekleyebilirsiniz. Dilerseniz farklı kahve çeşitleri deneyerek kendi damak zevkinize uygun bir tiramisu elde edebilirsiniz. Soğuk olarak servis edilmesi önerilir.