Muhteşem Bir Lezzet: Ispanaklı Pasta

Bu tarifle, dilimler halinde sunabileceğiniz enfes bir ispanaklı pasta hazırlayacaksınız. Malzemeler oldukça basit ve yapımı keyifli. Hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Özellikle ıspanağı sevenler için mükemmel bir seçenek. Pastanın yumuşak dokusu ve kremasının hafif tatlılığı, mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, harika bir sonuç elde edeceksiniz. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler: Pasta Hamuru

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı ıspanak püresi (ıspanakları haşlayıp püre haline getirin)
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı nişasta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Malzemeler: Krema ve Süsleme

* 2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya
* 2 paket krem şanti
* 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
* 3 adet orta boy muz (dilimlenmiş)

Hazırlanışı

Öncelikle, pasta hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız ıspanak püresini de ilave edip karıştırın. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıp, yumurta karışımına yavaşça ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumaya bırakın.
Soğuyan pasta hamurunu ikiye bölün. Krema için süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencerede koyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma krem şantiyi ekleyip çırpın. Hindistan cevizini de ekleyip karıştırın. Pasta tabanlarından birini tabağa koyun, üzerine kremanın yarısını sürün, dilimlenmiş muzları yerleştirin ve kalan kremayı üzerine yayın. Diğer pasta tabanını da üstüne kapatın. Dilerseniz Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!