Muhteşem Bir Islak Kek Deneyimi

Kuru noktası olmayan, lezzetli sosu ve mükemmel dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, pratikliği ve eşsiz lezzetiyle mutfağınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlanışı oldukça kolay, malzemeleri de her mutfakta bulunabilecek türden. Siz de bu enfes kek deneyimini yaşamak için hemen tarifimize göz atabilirsiniz. İster çay saatlerinizde, ister özel günlerde, bu kek her zaman mükemmel bir seçim olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetin tadına bayılacaklar. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Gerekli Malzemeler

Bu tarif için iki kısım malzeme kullanacağız: kek karışımı ve sos. Kek karışımı için; 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyaya ihtiyacınız olacak. Sos için ise; 1,5 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3/4 su bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kakao yeterli olacaktır.

Islak Kek Hazırlanışı

Öncelikle, sosu hazırlayarak başlayalım. Bir kapta 1,5 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3/4 su bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kakaoyu iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmeniz önemlidir. Ardından, kek karışımını hazırlamak için ayrı bir kapta yumurtaları, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı şekeri çırpın. Daha sonra, 1 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamurunuz pürüzsüz ve akıcı bir kıvamda olmalıdır. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine hazırladığınız sosu eşit şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki 10 dakika kalıbında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!