İki Renkli Kurabiye Hazırlığı

Ağızda dağılan, lezzetli iki renkli kurabiyeler yapmak için bu tarifi deneyin! Kakaolu ve sade kurabiye hamurlarını birleştirerek muhteşem bir sonuç elde edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarifle, mutfakta keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kurabiyelerinizin kıvamını, un miktarını ayarlayarak kontrol edebilirsiniz. İsterseniz farklı aromalar ekleyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Unutmayın, taze ve kaliteli malzemeler kullanmak lezzetin sırrıdır.

Malzemeler

* 125 gram tereyağı
* 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
* 1/2 çay bardağı mısır nişastası
* 2,5 su bardağı un
* 1 çay kaşığı vanilya özütü
* 3 yemek kaşığı kakao

Hazırlanış

Tereyağı ve ayçiçek yağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın. Mısır nişastasını ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Bir kısmına kakaoyu ekleyip karıştırın. İki farklı renkte hamur elde etmiş olacaksınız. Hazırladığınız hamurlardan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayın ve hafifçe bastırarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin. İsterseniz üzerine çikolata sosu veya pudra şekeri serpebilirsiniz. Bu pratik iki renkli kurabiye tarifini denemenizi tavsiye ederiz!

Tarif Püf Noktaları

Kurabiyelerinizin daha çıtır olması için fırın sıcaklığını kontrol edin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Farklı aroma özleri deneyerek kendinize özel lezzetler yaratabilirsiniz. Kurabiyelerinizin soğumasını bekleyin, böylece şekillerini koruyacaklardır. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle hazırlayabileceğiniz bu iki renkli kurabiye tarifi ile mutlu anlar yaşayın!