Bu enfes sini köfte tarifinde, öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayacağız. 250 gram orta yağlı dana kıymayı, ince ince kıyılmış 1 adet kuru soğanla birlikte bir kapta iyice karıştıralım. Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay bardağı ceviz içini ilave edip, tüm malzemeleri homojen bir kıvam elde edene kadar yoğuralım. İç harcımız hazır. Bu karışım, lezzetli sini köftemizin kalbi olacak. Daha sonra hazırladığımız iç harcı bir kenarda bekletelim.
Dış Hamuru İçin Malzemeler ve Hazırlanışı
Şimdi de sini köftenin dış hamurunu hazırlayalım. 3 çay bardağı köftelik bulguru, 1/2 çay bardağı irmik, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kimyonu geniş bir kapta birleştirelim. 1,5 su bardağı sıcak suyu azar azar ekleyerek, yoğurma işlemine başlayalım. 2 adet haşlanmış ve ezilmiş patatesi ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını hamura ekleyip yoğurmaya devam edelim. Son olarak, 3,5 yemek kaşığı unu da ilave ederek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuzu en az 15 dakika dinlendirelim.
Sini Köftenin Pişirme ve Sunumu
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekilde açalım. Hazırladığımız iç harçtan birer tatlı kaşığı alıp, hamurun ortasına yerleştirelim. Hamuru kapatarak, tekrar yuvarlayıp köfte şeklini verelim. 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ ile önceden ısıtılmış tavada, köfteleri kızartalım. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını süzdürelim. Servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edebiliriz. Yanına yoğurt veya cacık eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Ek İpuçları
Sini köfte tarifini daha da lezzetli hale getirmek için, iç harcına biraz maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, köfteleri kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. Bu durumda, fırını 180 dereceye ayarlayıp, köfteleri yaklaşık 20 dakika pişirin.