Muhteşem Bir Lezzet: Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, pratik ve lezzetli bir kek tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes havuçlu, tarçınlı ve cevizli kek, hem yapımı kolay hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Malzemeleri bir araya getirerek kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetin büyüsüne kapılacaklar. Sıcacık bir fincan çay eşliğinde servis ederek keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça basit ve adım adım anlatıldığı için, deneyim seviyesine bakılmaksızın herkes rahatlıkla yapabilir. İşte, çay saatlerinizi renklendirecek bu harika tarifin detayları...

Gerekli Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 2-2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tarçın* 1 su bardağı ceviz içi
* 1 su bardağı rendelenmiş havuç

Adım Adım Hazırlanış

Öncelikle, yumurtaları ve şekeri bir kapta çırpın. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelerin üzerine azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışıma rendelenmiş havuç, ceviz içi ve tarçını da ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!