Muhteşem Bir Lezzet: Havuçlu Cevizli Kek

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan havuçlu cevizli kek tarifiyle karşınızdayız. Evinizi saran enfes kokusuyla, çay saatlerinizi renklendirecek bu nefis keki mutlaka denemelisiniz. Pofuduk dokusu ve ağızda dağılan lezzetiyle tüm ailenizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, deneyimsiz kişiler için bile ideal. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede fırında pişip sıcak sıcak servis edilebilir. Sıcak veya soğuk olarak tüketebileceğiniz bu kek, yanına bir fincan çay veya kahve ile harika bir ikili oluşturacak. Özel günlerinizin yanı sıra hafta içi akşamlarında da keyifle yiyebileceğiniz bir seçenek.

Gerekli Malzemeler

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı ceviz içi (kırılmış)
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanış

Öncelikle, havuçları rendeleyin ve cevizleri kaba kıyın. Daha sonra, derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma azar azar ekleyerek çırpın. Son olarak rendelenmiş havuçları, kırılmış cevizleri ve tarçını ekleyin. Yavaşça karıştırarak malzemelerin birbirine iyice yediğinden emin olun. Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına karışımı dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar kalıpta dinlendirin ve ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları ve Öneriler

Kekinizi daha lezzetli hale getirmek için, içerisine kuru üzüm veya çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Kekinizi daha uzun süre taze tutmak için, hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz. Bu kek tarifini deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.