Muhteşem Bir Lezzet: Haşhaşlı Rulo Pasta

Yumuşacık dokusu, krema gibi kreması ve hafif portakal aromasıyla bu haşhaşlı rulo pasta tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek. Özellikle haşhaş sevenler için mükemmel bir seçenek. Pratikliği ve enfes lezzetiyle gönlünüzü çalacak bu pastayı mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetten çok etkileneceklerdir. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

Keki İçin:

* 4 adet yumurta
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı su
* 3 yemek kaşığı portakal suyu
* 1 çay bardağı un
* 1 çay bardağı buğday nişastası
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Kreması İçin:

* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 paket toz krem şanti
* 1/2 su bardağı süt

Süsleme İçin:

* 4 adet çilek (veya dilediğiniz meyve)

Hazırlanışı

Kekin Hazırlanması:

Öncelikle kek için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta çırpın. Yumurta ve şekeri iyice köpürtün. Daha sonra suyu ve portakal suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Son olarak haşhaş tohumlarını ilave edip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Krem Şantisinin Hazırlanması:

Krema için süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı bir tencerede koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, toz krem şantiyi ve 1/2 su bardağı sütü ekleyip çırpıcıyla çırpın.

Pasta Montajı:

Soğuyan keki bir mutfak havlusunun üzerine ters çevirip dikkatlice rulo yapın. Daha sonra rulo haline getirdiğiniz kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün. İsteğe bağlı olarak çilek veya diğer meyvelerle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.