Greyfurtlu Kurabiye: Kışın Vazgeçilmezi

Kış aylarının serinliğinde, evlerimizde bolca bulunan C vitamini deposu greyfurtları, enfes kurabiyelerde kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu tarifte, klasik kurabiye lezzetine greyfurtun eşsiz aroması ve ferahlığı ekleniyor. Portakal aromalı kurabiyelerden farklı bir deneyim sunan bu tarif, hem yapımı kolay hem de tadıyla herkesi etkileyecek. Mis gibi kokusuyla mutfağınızı ve evinizi dolduracak bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın yeni gözdesi olacak. İçindekilerdeki her malzeme özenle seçilmiş olup, kurabiyelerin lezzetini ve dokusunu mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Denemeden geçmeyin!

Malzemeler

* 200 gram tereyağı
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı greyfurt suyu
* 1 adet greyfurt kabuğu rendesi
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı haşhaş

Hazırlanışı

Öncelikle, tereyağını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra, yumuşamış tereyağını pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvı yağı ve greyfurt suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta nişasta, greyfurt ve limon kabuğu rendesi, yenibahar, tarçın, vanilya ve haşhaşı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, tereyağı ve sıvı yağ karışımına azar azar ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru fazla yoğurmadan, istediğiniz kıvama getirin. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru, istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı rengi alıncaya kadar pişirin. Pişen greyfurtlu kurabiyeleri, soğumaya bırakın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun!