Fırında Tavuk But: Lezzetli ve Pratik Bir Yemek

Bol salçalı, yumuşacık ve üzeri kızarık fırında tavuk but tarifiyle, "Bugün ne pişirsem?" sorusuna lezzetli bir cevap bulacaksınız. Bu tarif, hem pratikliği hem de enfes lezzetiyle hafta içi akşam yemekleri için ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tavuk yemeğine bayılacak! Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de herkesin mutfağında kolayca bulunabilecek türden. Ayrıca, dilediğiniz gibi baharatları ayarlayarak damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Dilerseniz yanında patates kızartması veya pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Bu enfes tavuk but tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 3 adet tavuk budu
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)
  • 1 adet soğan (halka halka doğranmış)

Hazırlanışı

Öncelikle, tavuk butlarını yıkayıp iyice kurulayalım. Ardından, derin bir kapta rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, domates salçası, tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve yoğurdu karıştırarak bir sos hazırlayalım. Hazırladığımız sosu tavuk butlarının üzerine güzelce sürelim ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Bu sayede tavuklar daha lezzetli ve yumuşak olacaktır. Daha sonra, fırın tepsisine doğranmış kapya biber ve soğanı yayalım. Marine edilmiş tavuk butlarını biber ve soğanların üzerine yerleştirelim. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!