Mükemmel Bir Fırında Tavuk
Kim fırında mükemmel pişmiş bir tavuk yemeye hayır diyebilir ki? Çıtır çıtır bir dış görünüm, yumuşacık ve sulu göğüs eti, kemiklerinden kolayca ayrılan ve ağızda dağılan lezzetli butlar... Bu tarif, tam da bu deneyimi sunmak için tasarlandı. Sıcak ve baharatlı bir salamurada dinlendirilen tavuk, fırında kızartılarak enfes bir lezzete ulaşır. Yanında servis edilecek sebzeler ise bu şöleni daha da zenginleştirecektir. Hazırlık aşaması oldukça basittir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok seveceklerdir. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler: Salamura İçin
* 1 adet organik tavuk* 2 litre sıcak su* 350 gram tuz
* 250 gram esmer şeker
* 1 adet limon (suyu ve kabuğu)
* 3 dal taze biberiye
* 4 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 adet defne yaprağı
Malzemeler: Sebzeler İçin
* 500 gram minik patates (küp doğranmış)* 500 gram havuç (dilimlenmiş)
* 500 gram arpacık soğan
* 2 adet taze koçanlı mısır (taneleri çıkarılmış)
* 1 baş sarımsak (dişleri ayrılmış)
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber