Fırında Soslu Palamut Tarifi
Evde balık pişirmekten çekiniyor musunuz? Artık endişelenmenize gerek yok! Bu enfes
fırında soslu palamut tarifiyle, kolayca mükemmel bir balık yemeği hazırlayabilirsiniz. Her lokmasıyla damağınıza bayram yaşatacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu tarif, haftalık menülerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lezzete bayılacak. Hazırlanışı oldukça basit ve malzemeleri de kolayca temin edebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Palamut ve Sebzeler:
- 2 adet palamut
- 4 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış)
- 2 adet domates (dilimlenmiş)
- 4 adet defne yaprağı
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
- 1 adet limon (suyu)
Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1/2 çay bardağı (1 parmak fazla) zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı
Öncelikle,
palamutları yıkayıp temizleyin ve uygun boyutta parçalara ayırın. Derin bir fırın kabına zeytinyağını dökün ve soğanları altın sarısı renk alana kadar kavurun. Ardından, patatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Salçayı ekleyip bir dakika daha kavurun. Sarımsak, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırın. Domates dilimlerini ve defne yapraklarını ekleyin.
Palamut parçalarını sosun üzerine yerleştirin. Üzerine limon suyunu sıkın. Maydanozu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika,
palamutlar pişene kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!