Fırında Kıymalı Biber Dolması: Lezzet Şöleni

Bu enfes fırında kıymalı biber dolması tarifi, misafirlerinizi ve ailenizi büyüleyecek kadar lezzetli. Hazırlaması kolay, pişirmesi ise bir o kadar keyifli olan bu tarif, mutfağınıza renk katacak. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, adım adım anlatılan tarifle kolayca hazırlayabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hem doyurucu hem de lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sıcak servis edildiğinde tadına doyamayacağınız bir lezzet şöleni sizi bekliyor. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 500 gram kıyma* 12-14 adet dolmalık biber* 1 küçük çay bardağı pirinç
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet büyük boy domates (küp doğranmış)
* 2 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet büyük boy soğan (kıyılmış)
* 1 su bardağı su
* 3/4 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı isot
* 1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Ardından, derin bir kapta kıymayı, pirinci, salçaları, doğranmış domatesi, doğranmış kapya biberleri, kıyılmış soğanı, zeytinyağını, tuzu, karabiberi, isotu ve kuru naneyi iyice karıştırın. Dolmalık biberleri yıkayıp, saplarını kesin ve içlerini temizleyin. Hazırladığınız harcı biberlerin içine sıkıca doldurun. Fırın tepsisine hafifçe yağ sürün ve dolmalık biberleri üzerine dizin. Üzerlerine 1 su bardağı su dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, biberler yumuşayana ve kıyma pişene kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu enfes biber dolmasını, yanında yoğurt veya cacık ile servis ederek lezzetini daha da artırabilirsiniz. Aynı zamanda yanında pilav veya salata da tercih edebilirsiniz.