Muhteşem Bir Lezzet: Fırında Kabak Dolması

Bu tarifle, fırında ağır ağır pişen, tadına doyum olmayan, anne eli değmiş gibi fırında kabak dolması hazırlayacaksınız. Malzemelerin uyumu ve pişirme tekniği, eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Kabakların yumuşaklığı, iç harcının enfes aroması ve fırınlanmış domateslerin ekşiliği mükemmel bir denge oluşturuyor. Her lokmada damağınızda bir şölen patlayacak. Tarif, oldukça basit ve anlaşılır şekilde hazırlanmıştır. Siz de sevdiklerinizle birlikte bu tarifi deneyebilir, sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Aileniz bu lezzetten çok etkilenecek.

Gerekli Malzemeler

4 adet orta boy kabak, 125 gram kıyma, 1 su bardağı pirinç, 1 orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1/4 demet maydanoz, 1/4 demet dereotu, 1/2 çay kaşığı yenibahar, 1/2 çay kaşığı kişniş, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1/2 çay kaşığı pul biber, 1/2 tatlı kaşığı kuru nane, 1/2 çay kaşığı sumak, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet domates ve 2 su bardağı su, 1 adet rendelenmiş domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, kabağın içini temizleyip, incecik doğrayın. Daha sonra, soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp, zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Pirinci, baharatları, doğranmış kabağı, salçayı, maydanozu ve dereotunu ekleyip, iyice karıştırın. Nar ekşisi ve tuzu da ekleyerek harcı hazırlayın. Hazırladığınız harcı, kabağın içine doldurun. Domatesleri halka halka doğrayıp, kabakların üzerine yerleştirin. Ayrı bir kapta rendelenmiş domates, su ve zeytinyağını karıştırıp, kabakların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifin Püf Noktaları

Kabakların yumuşak ve sulu olması için, fırın süresine dikkat etmeniz önemlidir. Eğer kabağınız çok kalın ise pişirme süresini biraz daha uzatmanız gerekebilir. İsteğe bağlı olarak, iç harcına biraz kuş üzümü veya fındık da ekleyebilirsiniz. Servis yaparken, üzerine yoğurt veya cacık ekleyebilirsiniz. Bu fırında kabak dolması tarifi, hem pratik hem de oldukça lezzetlidir. Denemekten çekinmeyin!