Yufka ve hamur derdine son! Bu tarifle, en lezzetli kabak böreğini zahmetsizce hazırlayacaksınız. Hem pratik hem de son derece doyurucu olan bu fırında kabak böreği, tüm damak zevklerine hitap edecek. Özellikle hafta sonu kahvaltılarında ya da misafirlerinize ikram etmek için ideal bir seçenek. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı oldukça basit olduğu için deneyimsiz kişiler bile rahatlıkla yapabilir. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetli böreğe bayılacaklar. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
* 3 adet orta boy kabak* 1 adet büyük boy haşlanmış patates * 3 adet yumurta * 1 çay bardağı soda * 1,5 su bardağı süt * 1,5 çay bardağı sıvı yağ * 1 su bardağı lor peyniri * 1/3 demet maydanoz * 1/4 demet dereotu * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı tuz * 2 su bardağı un
Hazırlanış
Öncelikle, kabakları rendeleyip suyunu iyice sıkın. Haşlanmış patatesi de ezin. Bir kapta yumurtaları, sodayı, sütü, sıvı yağı, lor peynirini, doğranmış maydanoz ve dereotunu iyice çırpın. Daha sonra rendelenmiş kabakları ve ezilmiş patatesi ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edip, karıştırmaya devam edin. Son olarak unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişen böreği ılıdıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Kabakların suyunu iyice sıkmak, böreğin daha kıtır kıtır olmasını sağlar. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini, fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Tarif içerisindeki malzemeleri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyerek kendinize özel bir fırında kabak böreği tarifi oluşturabilirsiniz.