Lezzetli ve Sağlıklı Bir Yemek

Hem besleyici hem de oldukça pratik bir fırında alabalık tarifiyle karşınızdayız. Omega-3 açısından zengin olan alabalık, sağlıklı ve dengeli beslenmenizi destekler. Bu tarifimizle hem damak zevkinize hitap edecek hem de vücudunuza faydalı bir yemek hazırlayacaksınız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, herkesin kolaylıkla yapabileceği şekilde hazırladık. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu lezzetli yemeği mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve bulması kolaydır. Az malzemeyle muhteşem bir sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes fırında alabalık için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 adet taze alabalık, 1 adet orta boy domates (küçük küpler halinde doğranmış), 1 adet limon (suyu ve dilimlenmiş parçaları), 1 adet orta boy soğan (incecik dilimlenmiş), 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 5 adet orta boy mantar (dilimlenmiş).

Pratik Hazırlanış

Öncelikle alabalıkları yıkayıp temizliyoruz. Daha sonra bir fırın kabına incecik dilimlenmiş soğanları yayıyoruz. Üzerine dilimlenmiş mantarları yerleştiriyoruz. Domatesleri de soğan ve mantarların üzerine serpiştiriyoruz. Temizlediğimiz alabalıkları bu sebze yatağının üzerine yerleştiriyoruz. Alabalıkların üzerine limon dilimlerini ve limon suyunu sıkıyoruz. Bolca zeytinyağı gezdiriyoruz ve tuz ile lezzetlendiriyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, alabalıklar pişene kadar pişiriyoruz. Pişen alabalıkları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına patates püresi veya bulgur pilavı gibi garnitürler de ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi

Sıcak olarak servis edilmesi önerilen bu fırında alabalık, taze yeşillikler ve limon dilimleri ile süslenerek sunulabilir. Yanında patates püresi, bulgur pilavı veya mevsim salatası ile birlikte servis edilmesi yemeğin lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!