Lezzetli Bir Tepsi Et Yemeği

Bu tarifle, fırında pişmiş enfes bir tepsi et yemeği hazırlayabilirsiniz. Özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan bu yemek, hem doyurucu hem de lezzetlidir. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bir akşam yemeği seçeneği arayanlar için ideal. Pratik yapım aşamasıyla zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlar. Etlerin yumuşaklığı ve baharatların uyumu, damak zevkinize hitap edecek. Hazırlaması oldukça kolaydır, malzemeleri karıştırıp fırına vermeniz yeterlidir. Sıcak servis edildiğinde daha da lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Yanına pilav veya patates kızartması eşlik edebilir.

Malzemeler

500 gram kıyma, 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım demet maydanoz (ince kıyılmış), 1 su bardağı sıcak su (1 yemek kaşığı salça ile karıştırılmış).

Hazırlanış

Öncelikle soğanları ince ince kıyın ve bir tavada hafifçe kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip, kıymanın suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Salçalı sıcak suyu da ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu enfes tepsi et yemeğini sıcak olarak servis etmenizi öneririz. Yanında pilav, bulgur pilavı, patates püresi veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Bir salata da yemeğinize güzel bir eşlikçi olacaktır. Farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.