Lezzetli Sandviç Kurabiyeler

Tahinli ve fındıklı muhteşem bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Bu enfes sandviç kurabiyeler, yumuşak dokusu ve ağızda dağılan fındık kremasıyla tam bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İster sevdiklerinizle paylaşın, ister kendinize özel bir ikram olarak tüketin, pişman olmayacağınızdan eminiz. Unutmayın, malzemelerin tazeliği lezzette büyük rol oynuyor. O yüzden mümkünse kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Hadi, birlikte bu nefis kurabiyeleri yapalım!

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* ½ paket tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı tahin
* 1 su bardağı (2 parmak eksik) nişasta
* 1 paket vanilin
* ½ paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un

Malzemeler: Fındık Kreması ve Süsleme

* 400 gram fındık kreması (kaliteli bir marka tercih edin)
* 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
* ½ su bardağı pudra şekeri

Hazırlanış

Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. Tahini, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerine fındık kremasını sürün ve diğer kurabiyeyle birleştirin. Üzerini, pudra şekeri ve iri çekilmiş fındık içi ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız fındık kremalı sandviç kurabiyelerinizi afiyetle tüketin!