Pelte: Unutulmaz Bir Lezzet
Deyimlere konu olmuş, dilimize yerleşmiş olan bu enfes pelte tarifi, sohbetlerinize eşsiz bir lezzet katacak. Bu klasik tarifi siz de kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Sade ve ferahlatıcı yapısıyla sıcak yaz günlerinde serinlemek, keyifli sohbetlerinize eşlik etmek için idealdir. Aileniz ve sevdikleriniz bu muhteşem lezzetin tadına bayılacaklar. Tarifimizdeki malzemeler oldukça basit ve her yerde kolayca bulunabiliyor. Hazırlaması da oldukça pratik olduğu için vaktinizi çalmayacak. Deneyin ve kendiniz görün!Malzemeler
* 500 mililitre süt* 1 su bardağı toz şeker
* 1.5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
* 1 çay bardağı ceviz içi
Hazırlanış
1. Öncelikle, tencereye sütü ve şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.2. Daha sonra, nişastayı az miktarda soğuk su ile açıp, süt karışımına azar azar ekleyin.
3. Kıvam alıncaya kadar (kaynama noktasına gelinceye kadar) sürekli karıştırmaya devam edin.
4. Pelte kıvamını aldığında ocaktan alın ve içerisine cevizleri ekleyin.
5. Kısa süre karıştırdıktan sonra, tercihen kare bir kap içerisine dökün.
6. Soğumaya bırakın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
7. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!