Lezzetli Bir Akşam Yemeği: Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması

Akşam yemekleriniz için pratik ve lezzetli bir tarif arayışındaysanız, karşınızda enfes bir seçenek: Bulgurlu kabak dolması! Bu tarifimizde et kullanılmadığı için vejetaryenler için de oldukça uygun. Hazırlaması oldukça kolay olan bu dolmayı, ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Malzemeleri bulmak da oldukça kolaydır, bu yüzden hemen mutfağa geçebilirsiniz. Servis etmeden önce biraz dinlendirmeniz, daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Deneyin ve enfes tadına siz de bayılacaksınız!

Gerekli Malzemeler

Dolma İçin:

5 adet orta boy kabak2 çay bardağı ince bulgur2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı kırmızı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)

Sosu İçin:

1 kase yoğurt
3 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz ve toz kırmızı biber (damak zevkinize göre)

Hazırlanış Adımları

Öncelikle, kabakları yıkayıp ikiye kesin ve içlerini kaşıkla temizleyin. Daha sonra ince kıyılmış soğanı zeytinyağı ile kavurun. Kavrulan soğanın üzerine ince bulguru, domates salçasını, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Bulgur yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Hazırlanan harcı kabakların içine doldurun. Doldurulmuş kabakları orta ateşte haşlayın veya fırında pişirin. Haşlama işlemi için, kabakları tencereye dizip üzerlerini geçecek kadar su ekleyip, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırında pişirmek için, yağlanmış bir fırın tepsisine dizip 180 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişen kabak dolmasınızı, sarımsaklı yoğurt sosuyla birlikte servis edin. Afiyet olsun!