Muhteşem Bir Lezzet: Etli Biber Dolması

Tadına doyamayacağınız, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak enfes bir etli biber dolması tarifiyle karşınızdayız. Bu akşam için mükemmel bir seçenek olan bu lezzetli yemeği, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Her lokmada damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkarmanızı sağlayacak. Malzemelerin uyumu ve hazırlanışının kolaylığıyla, kısa sürede enfes bir yemek ortaya çıkaracaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Siz de bu enfes yemeği deneyin ve tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler

Dolma İç Harcı İçin:

* 12 adet dolmalık biber* 1 su bardağı pirinç
* 250-300 gram kıyma
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 adet domates (küp doğranmış)
* 1 tutam maydanoz (kıyılmış)
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limon suyu
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı sumak

Sos İçin:

* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanış

Öncelikle dolmalık biberlerin baş kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Pirinci yıkayıp suda 15 dakika bekletin. Daha sonra bir tavada zeytinyağını ısıtıp, kıymayı, soğanı ve sarımsağı kavurun. Kıyma hafifçe kızarınca, domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın. Suda bekletilen pirinci süzüp kıyma harcına ekleyin. Karışıma limon suyunu ve maydanozu da ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçla biberleri doldurun. Bir tencereye sos malzemelerini ekleyip, üzerine dolmaları yerleştirin. Üzerine sıcak su ekleyip, kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!