Muhteşem Lezzette Elmalı Kek

Bu enfes yumuşak kek tarifi, sizleri mutfağa davet ediyor. Eşsiz dokusuyla ve damakta bıraktığı unutulmaz lezzet ile kısa sürede favori tarifiniz olacak. Hazırlığı oldukça kolay olan bu elmalı kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri ya da dondurma eşliğinde de sunabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak!

Malzemeler ve Hazırlık

İşte bu harika elmalı kek için gereken malzemeler: 3 adet yumurta, 1/2 su bardağı esmer şeker, 2 yemek kaşığı ılık su, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 paket vanilin, 2 su bardağı un, 1/2 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı zencefil, 1/2 çay kaşığı tuz, 3 adet elma (rendelenmiş), 1 su bardağı ceviz (kırılmış), 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu. Öncelikle, yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilyayı da ilave edip, karışımı iyice çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, zencefil ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp, yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. Elma rendesi, ceviz ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.

Servis Önerileri

Soğuyan kekinizi dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpebilir, dondurma eşliğinde sunabilir veya yanında çay, kahve ya da süt ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!