Lezzetli Bir Elmalı Tereyağlı Kek İçin

Bu tarifle, hazırlaması oldukça kolay ve ağızda dağılan bir elmalı kek yapacaksınız. Malzemeleriniz hazır ise, hemen mutfağa geçip bu enfes lezzeti deneyimleyebilirsiniz. Kekin yumuşak dokusu ve elmanın tatlılığı, damakta unutulmaz bir tat bırakacak. Özellikle çay saatleriniz için ideal bir seçenek olan bu kek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz keyifli bir ikram olacaktır. Tarifin her aşamasını adım adım takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Hazırladığınız keki, üzerine serpiştireceğiniz file bademlerle süsleyerek daha da şık bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 125 gram tereyağı
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 1/2 su bardağı nişasta
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı fındık içi
* 2 adet elma (soyulmuş ve rendelenmiş)
* 1 avuç file badem (süsleme için)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Nişasta ve unu eleyerek yavaşça hamura katın. Rendelediğiniz elmaları ve fındık içlerini ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine file bademleri serpiştirin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Bu tereyağlı kek tarifiyle, misafirlerinizi etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz.