Elmalı Tarçınlı Rulo Pasta: Malzemeler ve Hazırlanışı

Ev yapımı elmalı tarçınlı rulo pasta tarifiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakın. Bu tarif, yumuşacık kek hamuru ve enfes elmalı iç harcıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlığı oldukça kolay olan bu pasta, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzetin tadına bayılacaklar. Tarifimizde kullandığımız malzemeler oldukça yaygın ve kolayca bulunabilir. Birkaç basit adımla, sevdiklerinizi mutlu edecek muhteşem bir pasta hazırlayabilirsiniz. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bu pastayı mutlaka denemelisiniz.

Kek Hamuru İçin Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı ılık süt
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket şekerli vanilin

Elmalı İç Harç İçin Malzemeler

* 6 adet elma (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
* 1 su bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Rulo Pastanın Hazırlanışı

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Ardından ılık sütü ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek yavaşça karışıma katın. En son olarak vanilyayı ekleyin ve hafifçe çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış bir fırın tepsisine yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen keki bir mutfak havlusunun üzerine ters çevirip soğumaya bırakın. Soğuyan keki dikkatlice rulo haline sarın. Elmalı iç harcı için; elmaları, şekeri ve tarçını bir tencerede orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğuyan keki açıp, üzerine elmalı karışımı yayın. Tekrar rulo haline getirip istediğiniz şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!