Muhteşem Bir Lezzet: Elmalı Tarçınlı Kurabiye

Ev yapımı kurabiyelerin tadına doyamayacak mısınız? O halde, bu enfes elmalı tarçınlı kurabiye tarifini mutlaka denemelisiniz! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak kurabiyeler pişireceksiniz. Unutulmaz bir aroma için, kaliteli malzemeler kullanmanız önemlidir. Tarçının sıcaklığı ve elmanın tatlılığı mükemmel bir uyum yakalıyor. İşte, misafirlerinizi etkileyecek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bir tarif. Hazırlık aşamaları oldukça pratiktir ve kısa sürede lezzetli kurabiyeleriniz hazır olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelerin tadına bayılacaklar!

Malzemeler: Kurabiye Hamuru

* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı nişasta
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 150 gram margarin
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın

Malzemeler: Elmalı Karışım

* 2 adet orta boy elma (rendelenmiş)
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın* 1 çay bardağı ceviz içi (kırılmış)

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, kurabiye hamurunu hazırlamak için; yumurta, nişasta, pudra şekeri, yoğurt, sıvı yağ, margarin, un, kabartma tozu ve tarçını derin bir kapta iyice yoğurun. Eğer hamur çok sert ise, azar azar biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamur hazır olduktan sonra, rendelenmiş elmaları, toz şekeri, tarçını ve kırılmış cevizleri ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız elmalı karışımı kurabiye hamuruna ekleyin ve hafifçe karıştırın. Daha sonra, hamuru yuvarlayıp istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerinizin kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!