Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tatlı

Bu tarifle, tadına doyamayacağınız, kaşık kaşık yiyebileceğiniz harika bir elmalı chia puding hazırlayacaksınız. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu puding, kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize mükemmel bir alternatif olacaktır. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır. İçerisindeki chia tohumları sayesinde yüksek oranda lif ve omega-3 yağ asitleri içerir. Elmanın doğal tatlılığı ve tarçının sıcaklığı ile mükemmel bir uyum yakalayan bu puding, hem damak zevkinizi tatmin edecek hem de vücudunuza fayda sağlayacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 4 yemek kaşığı chia tohumu
* 1 su bardağı süt (badem, soya veya inek sütü tercih edebilirsiniz)
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 adet orta boy elma (Granny Smith veya Fuji gibi çeşitler idealdir)
* 1/4 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu)
* 1 tatlı kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı)

Hazırlanış

1. Öncelikle elmayı soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede 1/4 su bardağı su ile birlikte orta ateşte 5 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Pişen elmaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla biraz ezin.
2. Ayrı bir kapta chia tohumlarını, sütü ve tarçını birleştirin. İyice karıştırın ve en az 30 dakika veya daha uzun süre buzdolabında bekletin. Bu süre zarfında chia tohumları sıvıyı emecek ve puding kıvamını alacaktır.
3. Bekleme süresi sonunda, hazırladığınız elma püresini chia pudingine ekleyin ve tekrar iyice karıştırın. Tatlılığı ayarlamak için bal veya akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz.
4. Hazırladığınız elmalı chia pudingini kaselere paylaştırın ve üzerine çam fıstığı serpiştirebilirsiniz. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Pudinginizin daha yoğun olmasını istiyorsanız, daha fazla chia tohumu kullanabilirsiniz. Süt yerine yoğurt kullanarak da farklı bir lezzet deneyebilirsiniz. Üzerine biraz granola veya kuru yemiş de ekleyebilirsiniz.