Muhteşem Bir Tatlı: Elmalı Crumble

İngiliz mutfağının vazgeçilmezlerinden olan apple crumble, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Bu tarifimizde, en taze elmaları kullanarak, çıtır çıtır bir üst kısım ve yumuşacık bir iç kısım elde ettik. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin yıldızı olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzeti çok sevecekler. Tarifimizi deneyin ve mükemmel bir apple crumble deneyimini yaşayın. Sıcak servis edildiğinde tadı daha da artıyor. Unutmayın, en önemli şey, kaliteli malzemeler kullanmak!

Malzemeler: Elmanın Kalbi

Elma Karışımı İçin:

* 6 adet yeşil elma (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1/2 çay kaşığı tarçın

Crumble Üstü İçin:

* 1 su bardağı yulaf ezmesi
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı esmer şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 125 gram eritilmiş margarin
* 1 çimdik tuz
* 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanış: Adım Adım Elmalı Crumble

Öncelikle, elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir kapta doğranmış elmaları, unu, limon suyunu, toz şekeri ve tarçını iyice karıştırın. Elma karışımını fırın kabına yayın. Ayrı bir kapta, yulaf ezmesi, un, esmer şeker, kabartma tozu, eritilmiş margarin, tuz ve tarçını birleştirin. Karışımı elinizle veya bir çatal yardımıyla ufalamaya çalışın. Elma karışımının üzerine crumble karışımını eşit şekilde yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, üzeri altın rengi kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edin. Dilerseniz üzerine bir top vanilya dondurma ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!