Elmalı Chai Baharatlı Kek: Lezzetli Bir Tarif
Bu enfes elmalı chai baharatlı kek tarifi, mutfağınıza sıcaklık ve lezzet katacak. Özel baharat karışımı ve yumuşacık dokusuyla, tüm damakları cezbedecek bir deneyim sunuyor. Hem kahvaltılarınıza hem de çay saatlerinize mükemmel bir eşlikçi olacak bu kek, hazırlaması da oldukça kolay. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler. İçerisindeki elma ve chai baharatının uyumu, damağınıza unutulmaz bir tat bırakacak. Deneyin ve farkı görün!Malzemeler
Aşağıdaki malzemelerle bu muhteşem chai baharatlı keki hazırlayabilirsiniz:* 1,5 su bardağı tam buğday unu
* 1/2 su bardağı esmer şeker
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 2 çay kaşığı chai baharatı* 1 paket vanilin
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı rendelenmiş elma* 1 su bardağı şekersiz elma püresi
* 2 adet yumurta
* 1/4 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı pekmez
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı labne
* 3 yemek kaşığı bal
Hazırlanış
1. Öncelikle kuru malzemeleri (un, şeker, karbonat, kabartma tozu, chai baharatı, vanilin ve tuz) geniş bir kapta iyice karıştırın.2. Ayrı bir kapta ise ıslak malzemeleri (rendelenmiş elma, elma püresi, yumurtalar, yoğurt, süt, pekmez, zeytinyağı, labne ve bal) çırpın.
3. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve spatula yardımıyla hafifçe karıştırın. Fazla karıştırmamaya dikkat edin.
4. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
6. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kalıbında dinlendirin ve daha sonra servis tabağına ters çevirin.
7. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!