Hızlı ve Lezzetli Bir Tatlı: Dondurmalı İrmik Helvası
Pratik tatlı arayışınız mı var? O zaman bu enfes dondurmalı irmik helvası tarifi tam size göre! Dilediğiniz zamanlarda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Sıcacık helvanın üzerine konan soğuk dondurma, damakta muhteşem bir uyum yakalıyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu helva, özellikle tatlı krizlerinde kurtarıcınız olacak. Hem yapımı kolay hem de tadı enfes olan bu tarifle, tatlı keyfinizi ikiye katlayın! Deneyin ve farkı görün, pişman olmayacaksınız.Gerekli Malzemeler
Aşağıda, ağız sulandıran dondurmalı irmik helvası tarifi için gerekli olan malzemeleri bulabilirsiniz. Malzemelerin ölçülerine dikkat etmeniz, lezzetli bir helva elde etmeniz için oldukça önemlidir. Eğer elinizde olmayan bir malzeme varsa, alternatifini kullanmak yerine, tarifin orijinal halini tercih etmenizi öneririz. Unutmayın, her malzeme, helvanın tadına ve kıvamına katkıda bulunmaktadır.* 125 gram tereyağı
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı irmik
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 yemek kaşığı dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı
1. Öncelikle, tereyağını orta ateşte eritin. Eriyen tereyağına suyu ve sütü ekleyip karıştırın.2. Daha sonra toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
3. Karışıma irmiği azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmayı bırakmayın.
4. İrmiğin kıvamı koyulaşınca, ocaktan alın ve üzerine dolmalık fıstığı ekleyip karıştırın.
5. Hazırladığınız helvayı servis tabağına alın ve üzerine bir kepçe dondurma ekleyin.
6. Sıcak helvanın üzerine konan soğuk dondurmanın tadını çıkarın! Afiyet olsun!