Muhteşem Bir Kek Deneyimi
Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, görüntüsüyle dahi iştahınızı kabartacak enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifi denemek, mutfağınızda keyifli anlar geçirmenizi sağlayacak. Hazırlık aşaması oldukça pratik ve herkesin kolaylıkla uygulayabileceği kadar basit. Malzemeler her evde rahatlıkla bulunabilen türden. Sonuç ise, yumuşacık, lezzetli ve görsel şölen sunan bir kek olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes kekin tadına bayılacak. Hemen denemenizi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmanızı öneririz.Gerekli Malzemeler
* 4 adet yumurta* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanış Aşamaları
1. Öncelikle yumurtaları ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz ve köpüklü bir kıvam elde etmeniz önemlidir. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışıma azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Karışımın homojen bir kıvamda olması için dikkatlice çırpın. Elde ettiğiniz hamurun yarısını ayrı bir kaba alarak, içine kakaoyu ekleyip karıştırın.2. Hazırladığınız iki farklı renkteki kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına, sırayla kaşık yardımıyla dökün. Örneğin, önce bir kepçe sade hamur, üzerine bir kepçe kakaolu hamur koyarak desen oluşturabilirsiniz. Bu işlemi tüm hamurlar bitene kadar tekrarlayın. İstediğiniz desenleri oluşturabilirsiniz. Krema kullanarak da desen oluşturabilirsiniz.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testini yapabilirsiniz. Kürdanı keke batırdığınızda üzerinde hamur kalmaması pişmiş olduğunu gösterir. Pişen keki fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakın, daha sonra kalıptan çıkarıp tamamen soğuması için tel rafa alın. Afiyet olsun!