Ağızda Dağılan Lezzet: Çörek Otlu Kurabiye

Pastane kalitesinde, ağızda dağılan, enfes bir çörek otlu kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek bir ikram hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetli kurabiyelerin sırrı, özenle seçilmiş malzemelerin ve doğru pişirme tekniğinin uyumlu birleşiminde gizli. Kıtır kıtır dışı ve yumuşacık içi ile bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürecek. Şimdi, malzemeleri hazırlayıp, bu enfes lezzeti birlikte yapmaya başlayalım!

Gerekli Malzemeler

* 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 50 ml sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 silme tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı çörek otu* 1 yemek kaşığı elma sirkesi
* 1 adet yumurta akı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 2,5 - 3 bardak un

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı derin bir kapta çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Ardından pudra şekerini, tuzu, çörek otunu, elma sirkesini ve yumurta akını ekleyip, tekrar çırpın. Karışıma kabartma tozunu da ilave edip, kısa süre çırpmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Ya da küçük parçalar koparıp, yuvarlayarak kurabiyeleri oluşturabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı rengi alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin. Bu mükemmel bitkisel kurabiyeler ile çaylarınızı daha da keyifli hale getirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.