Bu enfes çıtır yufka mantısı tarifinde, ağızda dağılan lezzeti ve çıtır çıtır dokusuyla sofralarınızı şenlendireceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. İlk olarak, harcımız için gerekli olan malzemeleri hazırlayalım. 250 gram kıymayı, ince ince kıyılmış bir kuru soğanla, bir çay kaşığı tuz ve karabiberle iyice karıştırıyoruz. Üzerine taze kıyılmış 4-5 dal maydanozu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra, yufkalarımızı hazırlamak için 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ve 5-6 yemek kaşığı suyu karıştırıyoruz. Bu karışım, yufkaların çıtır çıtır olmasını sağlayacak. Hazırlık aşamasının son adımında ise, yoğurt sosu için gerekli malzemeleri bir araya getiriyoruz. 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı kuru reyhanı karıştırıp yoğurt sosunu hazırlıyoruz.
Yufka Mantısı Hazırlanışı
Yufkalarımızı hazırladığımız yağ ve su karışımıyla hafifçe ıslatarak, ince bir şekilde açıyoruz. Daha sonra, hazırladığımız kıyma harcını yufkaların üzerine eşit şekilde yayıyoruz. Yufkaları rulo şeklinde sarıp, küçük parçalar halinde kesiyoruz. Kesilen parçaları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen çıtır yufka mantıları, sıcak olarak servis ediyoruz. Yanında hazırladığımız yoğurt sosuyla birlikte servis ettiğinizde, damakta unutulmaz bir lezzet bırakacak. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Pişen yufka mantıları, sıcak olarak servis edilmelidir. Hazırladığınız yoğurt sosu ile birlikte sunabilirsiniz. İsterseniz üzerine pul biber veya taze maydanoz serpiştirebilirsiniz. Bu lezzetli mantıları, özel günlerinizde veya sevdiklerinizle paylaşmak için tercih edebilirsiniz. Çocukların da çok seveceği bu tarifle, onlara sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Deneyerek kendi damak tadınıza uygun hale de getirebilirsiniz.