Çipura Buğulama: Lezzetli Bir Tarif

Çatalda dağılacak kadar yumuşak ve lezzetli bir çipura buğulama tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes balığı yapmak için gerekli malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlık aşaması ise oldukça kolay ve pratik. Aileniz ve sevdikleriniz bu nefis tadı çok sevecek. Özel günleriniz veya haftasonu akşam yemekleriniz için ideal bir tercih olacaktır. Hazırsanız, malzemeleri ve yapılışını detaylı olarak inceleyelim. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 1 adet taze çipura (yaklaşık 500 gram)
* 3-4 adet rendelenmiş domates
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 yemek kaşığı tereyağı
* 6 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 1 adet orta boy patates (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 adet limon (suyu ve dilimlenmiş)
* 1 çay bardağı su
* Tuz ve karabiber

Çipura Buğulamanın Hazırlanışı

Öncelikle, çipura balığını iyice temizleyin ve yıkayın. Derin bir tencere veya geniş bir tava kullanarak, içine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Daha sonra, doğranmış patatesleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ardından rendelenmiş domatesleri, yeşil biberleri ve tuz, karabiberi ekleyip karıştırın. Suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Balığı sosun üzerine yerleştirin ve üzerine limon dilimlerini dizin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Balığın pişmesi için gereken süre, balığın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Piştikten sonra, üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin ve sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya bulgur pilavı ile harika bir uyum yakalayacaktır. Afiyet olsun!