Çipura Buğulama: Lezzetli Bir Tarif
Çatalda dağılacak kadar yumuşak ve lezzetli bir çipura buğulama tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes balığı yapmak için gerekli malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlık aşaması ise oldukça kolay ve pratik. Aileniz ve sevdikleriniz bu nefis tadı çok sevecek. Özel günleriniz veya haftasonu akşam yemekleriniz için ideal bir tercih olacaktır. Hazırsanız, malzemeleri ve yapılışını detaylı olarak inceleyelim. Afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
* 1 adet taze çipura (yaklaşık 500 gram)* 3-4 adet rendelenmiş domates
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 yemek kaşığı tereyağı
* 6 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 1 adet orta boy patates (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 adet limon (suyu ve dilimlenmiş)
* 1 çay bardağı su
* Tuz ve karabiber