Muhteşem Bir Çilekli Yumuşak Pasta Deneyimi

Bu enfes çilekli yumuşak pasta tarifi, eşsiz dokusu ve lezzetiyle mutfağınıza renk katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli bir sonuç sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pasta ile adeta büyülenecekler. Tarifimizde kullanılan malzemeler her evde kolaylıkla bulunabilen türden. Yumuşak kek dokusu ve taze çileklerin uyumu, damakta unutulmaz bir tat bırakacak. Siz de bu özel tarifi deneyerek sevdiklerinizi mutlu edin.

Malzemeler: Kek için

* 3 adet yumurta
* 3 kahve fincanı şeker
* 1 kahve fincanı su
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 4 kahve fincanı un

Malzemeler: Krema için

* 2 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Malzemeler: Süsleme için

* 10-12 adet çilek
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için yumurta, şeker, su, sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozunu bir kapta çırpın. Daha sonra unu azar azar ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken kremayı hazırlayın. Bunun için süt, nişasta, un, yumurta ve şekeri bir tencerede çırpın. Ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyin ve karıştırın. Pişen kek soğuyunca ikiye kesin. Alt katına kremayı sürün, çilekleri dizin ve üst katını kapatın. Üzerine kalan kremayı sürün ve pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun!