Çilekli Rulo Pasta Malzemeleri

Bu enfes çilekli rulo pasta tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler iki bölümden oluşuyor: pasta keki ve kreması. Pasta keki için; 4 adet yumurta, 5 yemek kaşığı toz şeker, 2 paket vanilin, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay bardağı sıcak su, 1/4 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 çay kaşığı nişasta kullanılacak. Bu malzemeleri güzelce karıştırarak, pürüzsüz bir hamur elde etmelisiniz. Un ve kabartma tozunu elemeyi unutmayın. Hamurun kıvamı çok önemli; akışkan fakat çok sulu olmamalı. Fırın tepsisine yaydıktan sonra, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra hafifçe soğumaya bırakın.

Krema Hazırlama

Rulo pasta için kremayı hazırlamak ise bir o kadar kolay. İhtiyacınız olan malzemeler; 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı (silme) nişasta, 1 yemek kaşığı (silme) un, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya ve 1 paket toz krem şanti. Sütü, şekeri, nişastayı ve unu bir tencerede karıştırın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta çırpılmış yumurta sarısını yavaşça ekleyin. Tereyağını ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra, toz krem şantiyi ekleyip çırpın. Pürüzsüz ve kabarık bir kıvam elde etmelisiniz.

Çilekli Rulo Pasta Hazırlanması

Soğuyan pasta kekini streç filme yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı eşit şekilde yayın. Dilimlenmiş taze çilekleri kremanın üzerine dizin. Streç filmden yardım alarak dikkatlice rulo yapın. Rulo pastayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Servis etmeden önce isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpebilirsiniz. Bu pasta tarifi ile misafirlerinizi etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Afiyet olsun!