Çilekli Profiterol Hamuru
Bu enfes çilekli profiterol tarifinde, çıtır çıtır profiterol hamurunu kendiniz hazırlayacaksınız. Öncelikle, 2 su bardağı suyu, 100 gram tereyağını ve 1/4 çay kaşığı tuzu tencereye alın. Kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca, 1,5 su bardağı unu bir kerede ekleyip, karıştırarak 5-7 dakika pişirin. Hamur toparlanana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra, hamuru geniş bir kap içerisine alın ve ılımaya bırakın. ılıyan hamura, tek tek 4 adet yumurtayı ekleyip, her yumurtadan sonra iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 10 cm aralıklarla sıkın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, profiterolün içini doldurma işlemine geçebilirsiniz.
Muhteşem Çilekli Krema
Şimdi ise bu çilekli profiterolün kalbi olan kremayı hazırlayalım. 2 su bardağı sütü, 1 adet yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı unu, 2 yemek kaşığı buğday nişastasını ve 1/2 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen kremaya 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip, karıştırın. 200 gram çileği blendırdan geçirerek püre haline getirin ve kremaya ekleyin. Kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı, hazırladığımız profiterol hamurlarının içine şırınga yardımıyla doldurun. Kremayı doldurduktan sonra üzerine, dilediğiniz gibi taze çilek parçaları yerleştirebilirsiniz.
Çikolata Sosu ve Sunum
Son dokunuş için, muhteşem bir çikolata sosu hazırlayacağız. 90 gram bitter çikolatayı, 1/2 su bardağı krema ile birlikte benmari usulü eritin. Hazırladığınız çikolata sosunu, çilekli profiterollerin üzerine gezdirin. Dilerseniz, ayrıca 400 gram taze çileği yıkayıp, kurulayın ve 40 gram bitter çikolata ile süsleyerek çilekli profiterollerinizi daha da şık hale getirebilirsiniz. Servis etmeden önce buzdolabında biraz bekletmeniz, hem profiterollerin hem de kremanın daha iyi bir kıvam almasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!