Muhteşem Lezzet: Çilekli Kremalı Tart
Bol kremalı, çilekli ve yumuşacık kekiyle bu tart pasta, tadı damağınızda kalacak bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça pratik ve kolay olan tarifimiz, hem özel günleriniz hem de hafta sonu tatlı keyfiniz için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tart'ı çok sevecek. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de bu harika tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, taze çileklerin kullanımı, tadın mükemmelliğini artıracaktır. Deneyin ve farkı görün! Bu tarifle, kendinizi profesyonel bir pasta şefi gibi hissedeceksiniz.Malzemeler: Kek için
* 2 adet yumurta* 1 çay bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Malzemeler: Krema için
* 1 yemek kaşığı nişasta* 3 yemek kaşığı şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 2,5 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tereyağı
Malzemeler: Süsleme için
* 1 kase taze çilekHazırlanışı:
1. Kek için tüm malzemeleri derin bir kapta çırpın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış ve unlanmış bir tart kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.2. Krema için; bir tencereye nişasta, şeker ve unu alıp karıştırın. Üzerine sütü azar azar ekleyerek, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
3. Tamamen soğuyan kekin üzerine kremayı yayın. Üzerini yıkayıp doğradığınız taze çileklerle süsleyin. Soğutarak servis edin. Afiyet olsun!