Çikolatalı Supangle Nedir?
Kaşık kaşık yiyebileceğiniz, enfes bir tatlı olan çikolatalı supangle, yoğun çikolata aroması ve kremamsı kıvamıyla damakları şenlendiriyor. Bu kolay tarifiyle, kısa sürede muhteşem bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça basit olduğu için acemi aşçılar için de ideal bir seçenektir. Aileniz ve arkadaşlarınız için özel günlerde ya da hafta sonu keyiflerinde tercih edebileceğiniz bu tarif, sizleri de büyüleyecek. İşte, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir çikolatalı supangle tarifi. Şimdiden afiyet olsun!Gerekli Malzemeler
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcut. İşte çikolatalı supangle için gerekli malzemeler:* Krema: 1 litre süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı un, 1 adet yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı kakao
* Çikolata Sosu: 2 yemek kaşığı tereyağı, 60 gram bitter çikolata, 60 gram sütlü çikolata, 1 su bardağı soğuk su
Çikolatalı Supangle Tarifi
Lezzetli çikolatalı supangle'ınızı hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edin:1. Öncelikle, krema için süt, şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu derin bir tencerede iyice çırpın. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra, orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, tereyağını ekleyin ve tekrar karıştırın.
2. Çikolata sosu için; bitter ve sütlü çikolataları benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolataya soğuk suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Bu işlem, sosun kıvamını ayarlamanıza yardımcı olacaktır. Çikolata sosu hazır olduktan sonra, soğumuş krema ile karıştırın.
3. Hazırladığınız çikolatalı supangle karışımını dilediğiniz kaplara doldurun ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Soğuyunca, servis edebilirsiniz. Üzerine istediğiniz gibi süslemeler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!