Çikolatalı Sufle: Bir Lezzet Şöleni

Bu tarifle hazırlayacağınız çikolatalı sufle, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Herkesin bayılacağı bu enfes tatlıyı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım hazırlanışı aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır. Pürüzsüz, hafif ve ağızda eriyen dokusuyla, misafirlerinizi etkileyecek bir sunum için idealdir. Sıcak servis edildiğinde enfes bir deneyim yaşatır. Hazırlanması kolay ve sonuçları harika olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Unutmayın, taze ve kaliteli malzemeler kullanmak lezzeti artıracaktır. Tarifimizi deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Gerekli Malzemeler

Tarifimizde kullanılacak malzemeleri iki kısımda ele aldık. Birinci kısımda sufle hamurunun temel malzemelerini, ikinci kısımda ise kalıpları hazırlamak için gerekenleri bulabilirsiniz. Üçüncü kısımda ise süsleme için kullanacağınız malzemeyi görebilirsiniz.
Aşamalar:* Birinci Kısım (Sufle Hamuru): 2 adet yumurta, 1/2 su bardağı un, 1/2 su bardağı toz şeker, 80 gram bitter çikolata, 50 gram tereyağı
* İkinci Kısım (Kalıp Hazırlığı): 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kakao
* Üçüncü Kısım (Süsleme): 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanış

Öncelikle bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Eriyen karışımı bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasında eritilmiş ve soğumuş olan çikolata-tereyağı karışımını da ilave edip hafifçe karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı sufle kalıplarına paylaşıyoruz. Kalıpları önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişiriyoruz. Pişen sufleleri fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra pudra şekeri ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Çikolatalı Sufle: İdeal Bir Tatlı

Hazırlanması oldukça pratik olan bu sufle tarifi ile dakikalar içinde enfes bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.