Muhteşem Bir Lezzet: Çikolatalı Profiterol

Tadı ve görünümüyle unutamayacağınız enfes bir profiterol tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarif sayesinde, kısa sürede harika bir tatlı hazırlayabilir ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve anlaşılır şekilde anlatılmıştır. Tarifimizde kullanılan malzemeler, her markette kolayca bulunabilecek türdendir. Malzemelerin ölçülerine dikkat ederek, mükemmel kıvamı yakalayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve şık bir sunumla servis edebileceğiniz bir tatlıdır. Deneyin ve farkı görün!

Profiterol Hamuru İçin Malzemeler

* 1 su bardağı su
* 1/2 paket margarin
* 1 su bardağı un
* 1 çimdik tuz
* 3 adet yumurta
* 1 paket vanilin

Krema İçin Malzemeler

* 2,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 1 paket krem şanti
* 1 paket vanilin
* 1 yemek kaşığı margarin

Çikolata Sosu İçin Malzemeler

* 1 paket çikolata sosu
* 2 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Profiterol Hazırlanışı

Öncelikle, profiterol hamurunu hazırlayalım. Su ve margarini tencerede kaynatın. Kaynayan karışıma unu ve tuzu ekleyip, sürekli karıştırarak, hamur kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan hamura yumurtaları ve vanilyayı teker teker ekleyip, iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış fırın tepsisine küçük parçalar halinde sıkın ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pişen profiterolleri soğumaya bırakın. Bu esnada, kremayı hazırlayabilirsiniz. Sütü, şekeri, unu ve yumurtayı tencerede karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma krem şanti, vanilya ve margarini ekleyip çırpın. Soğuyan profiterollerin içini kremayla doldurun. Son olarak, çikolata sosunu hazırlayın. Çikolata sosunu, süt ve sürülebilir çikolata ile karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün ve servis edin. Afiyet olsun!