Çikolatalı İrmik Tatlısı: Lezzetli Bir Sürüm

Sütlü tatlıları sevenler için harika bir seçenek olan irmik tatlısı, bu tarifte çikolata ile buluşuyor. Klasik irmik tatlısını daha da lezzetli hale getiren çikolatalı katman, damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir tercih. Hem yapımı kolay hem de çok lezzetli olan bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir tatlı arıyorsanız doğru yerdesiniz. Deneyin ve tadının keyfini çıkarın! Bu tarifle, çikolatalı irmik tatlısı yapmayı hiç bu kadar kolay ve keyifli bulmamış olacaksınız.

İrmik Tatlısı İçin Malzemeler

* 3 su bardağı süt
* ¾ su bardağı irmik* ½ su bardağı şeker
* ½ paket vanilin
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata Katmanı İçin Malzemeler

* 2 su bardağı süt
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı kakao
* 60 gram bitter çikolata
* ½ paket vanilin
* 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolatalı İrmik Tatlısı Yapılışı

Öncelikle irmik tatlısı için; süt, irmik, şeker, vanilin ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Koyu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ardından çikolata katmanı için; 2 su bardağı süt, şeker, nişasta, kakao, bitter çikolata, vanilin ve tereyağını ayrı bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Çikolata eriyene ve karışım koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan irmik tatlısını bir kaba boşaltın. Üzerine çikolata sosunu gezdirin ve güzelce yayın. Soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!