Muhteşem Bir Çikolatalı Meyveli Pasta
Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak enfes bir pasta tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifte, çikolatanın yoğun aromasını taze meyvelerin ferahlığıyla buluşturduk. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çikolatalı meyveli pasta, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram olacaktır. Özel günlerinizin veya sıradan bir akşamınızın yıldızı olmaya aday bu tarif, hem görünümü hem de lezzetiyle göz kamaştıracak. Mutfakta biraz zaman geçirmeye ve bu enfes lezzeti deneyimlemeye hazır olun! İşte, adım adım hazırlayabileceğiniz çikolata ve meyve şöleni...Çikolatalı Meyveli Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Kek için: 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 1/2 çay bardağı ılık su, 3 yemek kaşığı kakao, 1 çimdik tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyaÇikolata Kreması için: 1 paket krema, 200 gram bitter çikolata
Muhallebi Kreması için: 500 mililitre süt, 200 gram toz şeker, 3 adet yumurta, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilya, 50 gram krema
Süsleme için: 120 gram krema, 80 gram çikolata, istediğiniz meyveler (çilek, böğürtlen, ahududu vb.)
Çikolatalı Meyveli Pasta Hazırlanışı
1. Kek: Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından ılık suyu, kakao, unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.2. Çikolata Kreması: Kremayı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üzerine yayın.
3. Muhallebi Kreması: Sütü, şekeri, yumurtaları, nişastayı ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip çırpın. Muhallebiyi soğuyan kekin üzerine yayın.
4. Süsleme: Kremayı ve çikolatayı benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. Soğuyan çikolata sosunu pastanın üzerine gezdirin ve dilediğiniz meyvelerle süsleyin. Pastanızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!