Muhteşem Bir Lezzet Deneyimi

Renginin muhteşemliğiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak enfes bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, klasik kırmızı kadife pastalarının enfes aromasını, pratik bir kurabiye formunda sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. İçerisindeki çikolata parçalarıyla birlikte ağızda dağılan mükemmel bir uyum yakalayacaksınız. Tarifimizdeki ölçüler ortalama bir kurabiye tepsisi için yeterlidir. Siz dilediğiniz miktarda malzeme kullanarak kurabiye sayısını artırabilirsiniz. Deneyerek kendi zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlanış

Gerekli Malzemeler:

* 150 gram tereyağı
* 80 gram pudra şekeri
* 80 gram esmer şeker
* 25 gram kakao
* 230 gram un
* 2 adet yumurta
* 2 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 1 küçük boy kase beyaz çikolata (cips veya rendelenmiş)
* 1 küçük boy kase damla çikolata
* 1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası

Kurabiyelerin Hazırlanması:

Öncelikle tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Daha sonra pudra şekeri ve esmer şekeri ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın. Kuru malzemeleri yavaş yavaş tereyağı karışımına ekleyerek spatula ile karıştırın. Kırmızı gıda boyasını ekleyip güzelce karıştırın. Beyaz ve damla çikolataları da ekleyip hafifçe karıştırın. Hamuru yuvarlayarak istediğiniz büyüklükte kurabiyeler oluşturun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeler soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz.

Sunum Önerileri

Pişen çikolatalı kırmızı kadife kurabiyelerinizi, toz şeker, eritilmiş çikolata sosu veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Çay, kahve veya süt ile birlikte servis edebilirsiniz. Özel günlerde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz şık bir sunum için kurabiyelerinizi farklı şekillerde dizerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!