Çay Saatinizin Yeni Favorisi: Çikolatalı Karınca Kek

Üzerindeki dantel gibi süslemesiyle çay saatlerinizi şenlendirecek enfes bir çikolatalı karınca kek tarifi sizlerle. Bu pratik ve lezzetli kek, misafirlerinizi büyüleyecek kadar güzel ve eşsiz bir sunuma sahip. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de şık bir ikram arayanlar için ideal. Çikolata severler için vazgeçilmez bir lezzet olacak bu kek, hem görüntüsü hem de tadıyla tüm damakları cezbedecek. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu nefis keki mutlaka denemelisiniz. Tarife başlayalım!

Malzemeler: Kek Hamuru İçin

* 150 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı (1 parmak eksik) un
* 1 kase çikolata parçaları

Malzemeler: Süsleme İçin

* 100 gram sütlü çikolata
* 20 gram beyaz çikolata

Hazırlanışı: Lezzetli Çikolatalı Karınca Kek'i Yapalım

1. Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Ardından, kabartma tozunu una ekleyip eleyin ve karışıma azar azar ekleyerek çırpın. Son olarak çikolata parçalarını da ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
2. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kekin tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan keki, erittiğiniz sütlü ve beyaz çikolatalarla dilediğiniz gibi süsleyin. Dantel gibi bir süsleme için, beyaz çikolatayı ince bir şekilde yayın ve üzerine sütlü çikolatayı gezdirerek desenler oluşturun. İşte bu kadar! Siz de bu enfes çikolatalı karınca kek'i hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşmanın tadını çıkarabilirsiniz.