Muhteşem Bir Lezzet: Çikolatalı Pasta

Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkan, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir çikolatalı ve frambuazlı pasta tarifi. İlk aşamada, kek hamurunu hazırlayacağız. 4 yumurta, 1 paket vanilya, yarım su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra, hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kremanın Hazırlanması: Frambuazlı Sürpriz

Pasta kreması için ise; bir su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker, 1 yumurta sarısı, yarım su bardağı nişasta, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya, 800 mililitre süt ve 1 paket toz krem şantiyi kullanacağız. Öncelikle, süt, şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırıp kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başlayınca, yumurta sarısını ve tereyağını ekleyerek sürekli karıştırmaya devam edin. Krem kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip çırpın. Soğuması için bekletin. Bu krema, pastanızın lezzetini zirveye taşıyacak. İsterseniz, kremaya taze frambuaz püresi ekleyerek tadını daha da zenginleştirebilirsiniz.

Son Dokunuşlar: Çikolata ve Fındık

Soğuyan keki ikiye bölün. Alt katına soğumuş kremayı yayın. Üzerine ikinci kek katını yerleştirin ve kalan kremayı pastanın üzerine sürün. 1 paket krema, 100 gram bitter çikolata, 100 gram sütlü çikolata ve 1 çay bardağı fındık kırığını kullanarak pasta süslemesini yapacağız. Çikolataları benmari usulü eritin ve krema ile karıştırın. Hazırladığınız çikolatalı kremayı pastanın üzerine sürün. Üzerine fındık kırıklarını serpiştirin. Pastanızı buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!