Hızlı ve Lezzetli Bir Sufle

Çikolata özleminizi anında giderecek, pratik ve lezzetli bir sufle tarifiyle karşınızdayız. Akışkan içiyle damağınıza bayram yaşatacak bu tarif, mutfağınıza kolaylıkla girecek. Hazırlaması oldukça basit olduğu için, acemi aşçılar için de ideal bir seçenektir. Sadece birkaç malzemeyle enfes bir tatlıyı birkaç adımda hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, beklenmedik misafirleriniz için de mükemmel bir sürpriz olacaktır. Hem görselliği hem de lezzetiyle her zaman beğeni toplayacak bu tarif, mutlaka denemeye değer.

Malzemeler

* 1 çay bardağı (1 parmak eksik) un
* 1 çay bardağı (1 parmak eksik) toz şeker
* 160 gram bitter çikolata
* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 paket şekerli vanilin

Hazırlanışı

Öncelikle, bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Tereyağını da ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta aklarını ve yumurta sarılarını birbirinden ayırıyoruz. Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra erimiş çikolatayı yumurta sarısı karışımına ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Unu yavaşça eleyerek karışıma katıp, spatula yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz. Yumurta aklarını mikserle sert bir kıvam alıncaya kadar çırpıp, çikolatalı karışıma yavaşça katıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış ve unlanmış küçük kaplara paylaştırıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz.

Püf Noktaları

Suflenizin kabarması ve akışkan bir kıvama sahip olması için, yumurta aklarını çok iyi çırpmanız ve fırından çıkardıktan sonra hemen servis etmeniz önemlidir. Unu eleyerek eklemek, pürüzsüz bir kıvam elde etmenizi sağlayacaktır. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini kontrol ederek, sufle'nizin ideal kıvamda pişmesini sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun!