Tarif Hakkında
Ağızda dağılan, muhteşem lezzette bir kakaolu kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Çikolata parçacıklarıyla dolu bu enfes kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek enfes bir ikram hazırlayabilirsiniz. Sıcak bir süt eşliğinde tadına doyamayacağınız bu kurabiyeler, hem çocukların hem de yetişkinlerin çok seveceği bir lezzet. Kakaonun yoğun aroması ve çikolata parçacıklarının çıtır çıtır dokusu, mükemmel bir uyum yakalıyor. Deneyin ve farkı görün! Afiyet olsun!
Malzemeler
İşte bu enfes çikolata parçacıklı kakaolu kurabiye için ihtiyacınız olan malzemeler:
- 1 adet büyük boy yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı (silme) kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
- 80 gram beyaz çikolata (parçacıklar halinde)
Hazırlanışı
Bu lezzetli kurabiyeleri hazırlamak çok kolay. Öncelikle tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü, pekmezi ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelere azar azar ekleyerek karıştırın. Son olarak beyaz çikolata parçalarını da ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru, istediğiniz büyüklükte yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kurabiyelerin kızarıp kabarmasını bekleyin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve afiyetle tüketin!